3.7. 4.7. 5.7. 6.7. 7.7. 8.7. 9.7. 10.7. 11.7. 12.7. 13.7. 14.7. 15.7. 16.7. 17.7. fotky

Jídelníček:

Snídaně:vánočka, kakao

Oběd:česneková polévka, hamburská kýta, knedlík

Svačina:hradecká pomazánka, chleba

Večeře:těstoviny s mákem

Počasí:

Teplota v táboře ve 12 hodin je 27 st. Celsia .

Výměna manželek

Dopo:

Děti se probudily a nestačily se divit. Místo svého vedoucího je přišla vzbudit třeba uklizečka. Celý tábor měla na povel praktikantka. Prostě proběhla velká výměna. S novým vedením přišly nové změny. Hned dopoledne přijeli hasiči a vyprávěli dětem, jaká je jejich práce. Jako lahůdku je vodním dělem osvěžili a nakonec se děti vykoupaly a vyřádily v pěně.

Odpo:

Odpoledne probíhala klubová činnost. V průběhu celého odpoledne děti střídaly hry a koupání vzhledem k vysokým teplotám. Třetí oddíl navlékal korálky.Osmý a desátý oddíl si to vzájemně rozdal v softbale. Nejmenší holčičky stavěly hráze na potůčku. Na večerním nástupu nás překvalily Rychlé šípy, když nám přinesly čerstvě vydané číslo TAM- TAMu.

Večer:

TAM-TAM

Pravda o Janu Tleskačovi

My, Rychlé šípy, vám konečně přinášíme pravdivé informace o Janu Tleskačovi. Jan Tleskač byl jako nemluvně nalezen na ulici. Nikdo neví, kde se vzal. Nalezli ho v proutěném košíku, ve kterém bylo i ocelové pouzdro se železnou hvězdicí. Učil se v zámečnické dílně ve Stínadlech, byl velmi zručný, ale osamělý a neustále si hrál se svým hlavolamem, kterému říkal ježek v kleci. Když byl větší, šel do učení k jednomu mistrovi ve Stínadlech, ale nevycházeli spolu.Často se hádali. Aby si přivydělal, chodil zvonit na zvonici ke sv. Jakubovi. Zvonil hezky a každý ho rád poslouchal. V den své smrti šel Jan Tleskač zvonit, ale byl rozrušený. Utíkal do věže a v ruce měl ježka a jakýsi sešit. Někdo za ním do věže přišel, lidé slyšeli hádku a pak pád a tupé bouchnutí. Pod věží byl nalezen mrtvý Jan Tleskač. V ruce měl ježka, ale sešit byl pryč. Policie nic nevyšetřila, ježek se ztratil a z Jana Tleskače se stala jen legenda. Takto nám to vyprávěl kostelník ze sv. Jakuba, kterého jsme potkali ve Stínadlech. Slibujeme, že budeme pokračovat v pátrání po ježkovi v kleci a sešitu Jana Tleskače. Nezamlčíme nic z toho, co vypátráme, ač by to bylo to nejhorší. Tajemství musí být odhaleno!!!

RŠ nabírali nové členy

Včera jsme nabírali nové členy do klubu Rychlých šípů. Soutěžili jsme v 5 základních dovednostech:Mirek Dušín-síla,Jarka Metelka-tábornické znalosti,Jindra Hojer-logické myšlení,Červenáček-týmová spolupráce,Rychlonožka-rychlost, mrštnost, obratnost.

Hasiči

Dnes byl opravdu vydařený den. Hned zrána přijeli páni hasiči. Byli to páni sympatičtí a seznámili nás s hasičskými dovednostmi. Jako překvapení si pro nás připravili mýdlovou pěnu, ve které si celé osazenstvo tábora užilo velikou legraci.

[]